
Koostisained
Põhi
175g | Jyväshyvä kaeraküpsiseid |
50g | sulatatud võid |
Täidis
400 g | maitsestamata toorjuustu |
1 dl | suhkrut |
2 tl | vaniljesuhkrut |
3 tk | kanamuna |
300 g | hapukoort |
200 g | Fazer valget küpsetusšokolaadi |
200 g | vaarikaid |
Kaunistuseks
2 dl | hapukoort |
1 tl | suhkrut |
1 tl | vaniljesuhkrut |
200 g | vaarikaid |
Tee nii
Purusta küpsised ja sega hulka sulatatud või. Kata lahtikäiv koogivorm (läbimõõt 22cm) küpsetuspaberiga ning suru segu vormi põhjale ja külgedele. Hoia külmkapis umbes 20 minutit.
Valmista täidis. Sulata valge šokolaad. Seejärel vahusta toorjuust, millele lisa suhkrud. Sega mass ühtlaseks seguks. Lisa segule ükshaaval munad, seejärel hapukoor ja sulatatud valge šokolaad. Kõige lõpus lisa segule terved vaarikad. Võid lisada ka pisut sidrunimahla.
Vala täidis ühtlaselt koogi põhjale. Küpseta kooki ahjus 160°C kraadi juures umbes 2 tundi või kuni täidis on küpsenud. Jahuta kook täielikult ja lase üleöö külmkapis seista.
Maitsesta hapukoor suhkru ja vaniljesuhkruga. Kaunista kook hapukoorekastme ja vaarikatega.