
Koostisained
Põhi
175 g | Jyväshyvä kaeraküpsiseid |
50 g | võid või margariini |
Täidis
4 tk | želatiinilehte + 1 spl keevat vett |
250 g | Fazer Tumedat küpsetusšokolaadi |
200 g | maitsestamata toorjuustu |
3/4 dl | suhkrut |
1 tl | vaniljesuhkrut |
2 tk | munakollast |
2 tk | munavalget + 3/4 dl suhkrut |
2 dl | vahukoort |
Tee nii
Lõika küpsetuspaberist umbes 20–25 cm suuruse läbimõõduga tükk ja pane see eemaldatava põhjaga vormi põhja. Peenesta küpsised. Sulata või ja sega sellesse küpsisepuru. Vajuta segu vormi põhja.
Valmista täidis: pane želatiinilehed külma vette ligunema. Sulata veevannis 200 g küpsetusšokolaadi ja lase jahtuda. Purusta ülejäänud 50 g šokolaadi. Pigista želatiinilehtedest üleliigne vesi välja ja lahusta need keevas vees.
Sega toorjuustu sisse želatiin, purustatud ja sulatatud šokolaad, suhkur, vanillisuhkur ja munakollased. Löö munavalged ja suhkur kõvaks vahuks, vahusta koor ja sega mõlemad vahud toorjuustumassi.
Vala täidis vormi ja kata vorm alumiiniumfooliumiga. Lase külmikus järgmise päevani hanguda. Võta kook vormist välja, tõsta serveerimisnõule ning kaunista šokolaadikeerdude ja marjadega, nt mustikatega.
Hüva nõu! Kui soovid želatiinilehtede asemel želatiinipulbrit kasutada, mõõda 1 spl želatiinipulbrit 1,5 dl vee kohta ja järgi želatiinipulbri purgil kirjas olevaid juhiseid.
Soovi korral võid täidisesse lisada 2–4 supilusikatäit konjakit või kohvilikööri.
Proovi seda kooki teha ka Fazeri valge küpsetusšokolaadiga ja maitsesta soovi korral paari supilusikatäie tsitruselikööriga. NB! Kui valmistad koogi valgest šokolaadist, pane želatiinilehti kaks korda rohkem (8 tk).