
Koostisained
8 viilu | Fazer Finest Maakodusai | |
1 pakk | fetajuustu | |
200 g | kalkuniviile/-fileed | |
100 g | pestot | |
100 g | toorjuustu | |
tomatit | ||
salatit |
Pesto
1 kimp | basiilikut koos vartega | ||
1 | küüslauguküüs | ||
50 g | parmesani | ||
3 spl | oliiviõli | ||
3 spl | piiniaseemneid (ehk piiniapähkleid) | ||
soola | |||
musta pipart | |||
sidrunimahla |
Tee nii
Pesto valmistamiseks rebi basiilik tükkideks ja puista uhmrisse. Riivi sisse küüslauk ja parmesan ning seejärel lisa oliiviõli ja piiniaseemned. Uhmerda ühtlaseks pastaks, vajaduse korral võid lisada oliiviõli juurde.
Rösti pooled leivaviilud röstris ning pane täiskasvanute suupistete jaoks kõrvale. Röstimata leibadele määri toorjuustu ja röstitud viiludele pestot.
Pane kõikidele leivaviiludele salatilehti ja kalkuniviile, laste leibadele lisaks tomativiile ja täiskasvanute omadele fetajuustu. Nüüd suru valmis leivad kokku ja lõika kolmnurkseteks
Maitsesta võileivad soola, musta pipra ja sidrunimahlaga.
Retsepti koostas Joonas Hämaläinen, saate “Meisterkokk” esimese hooaja võitja Soomes.