Mis oleks halloween ilma hirmutava kõrvitsalaternata, mille seest kumab valgus? Üks asi, mis kõigil halloween´iga seostub, on ilmselt nikerdatud kõrvits – ja tegelikult pole oma halloween´i-kõrvitsa tegemine sugugi nii raske.

Oma kõrvitsalaterna tegemine ei pea olema üldse keeruline vastupidi. Seda on vahva koos teha nii suurtel kui ka väikestel, ja annus loovust on enam kui teretulnud. Reegleid pole!

1. Alustuseks lõika kõrvitsa ülaosast kaas välja. Mida teravam on nuga, seda lihtsam see on. Kaas peaks olema piisavalt suur, et oleks võimalik kõrvits seest tühjaks rookida ja küünal sisse panna. Ligikaudu 1,5‑detsimeetrine läbimõõt on piisav.

2. Seejärel roogi kõrvits seest tühjaks, nii et alles jääb ainult 3 cm paksune koor. Selle asemel, et viljaliha ja seemned ära visata, võid neid kasutada näiteks leiva küpsetamisel. Pisut jämedalt riivitud kõrvitsat muudab taina mahlasemaks ja leib saab kena värvi. Samuti on seda suurepärane koos kartulite või köögiviljadega ahjus röstida.

3. Seejärel on aeg kõrvitsale joonistada muster või nägu, mida kõrvitsast välja lõigata – piirid seab vaid fantaasia!

4. Siis võta terav nuga, eelistatavalt üsna väike, millega saab detailid hõlpsasti välja lõigata. Tee üks pilu sinna, kust hakkad kõrvitsast tükki välja lõikama, ja suru tükk seestpoolt lükates koorest välja. Suurepäraselt saab välja lõigata ka pealispinna detaile, mille puhul ei läbistata koort täielikult, kuid mis panevad kõrvitsa sees oleva küünla kenasti kumama.

Valmis! Ära kõhkle kõrvitsat õue panna, kuna jahedam temperatuur aitab kõrvitsa säilivusaega pikendada.