Sel aastal on ilmataat õnnistanud meid rohke lumega, mis on kodumaa loodusrajad tõeliseks vaatamisväärsuseks muutnud. Talviste matkade õnnestumiseks on väga oluline ettevalmistus – lisaks sobivate riiete valimisele tähendab see ka toidupoolise kaasa tegemist. Koogikontori toidublogi autor Merilin Siimpoeg on loonud retsepti kergelt suitsuse aroomiga Fazer MUST taskuleivaga, mis sobib ideaalselt talvisele matkale kaasa võtta!

Pärast pikka jalutust või metsaskäiku tahaks iga matkaline end kuuma joogi ja toeka kõhutäiega turgutada – mis oleks aga maitsev ja lihtne toit, mida saaks kergesti kotti pakkida ja mis kannataks seal mitu tundi matkamist? Eriliselt hästi maitseb lõkkekohas keedetud tee kõrvale loomulikult üks tummine ja kihiline võileib! Avokaado, lõhe ja muna kooslus võileiva vahel pakub ka näljasemale matkajale korraliku ja maitsva kõhutäie. Ära unusta kaasa võtta ka magusat, näiteks šokolaadi, mis annab energiat ja tõstab tuju.

Avokaado-lõhevõiku praemunaga

Kogus: 3 võikut

3 Fazer MUST taskuleiba
3 muna
150 g kuumsuitsulõhe
1,5 küpset avokaadot +1 spl sidrunimahla +1/4 tl soola
3 peotäit värsket spinatit

Tee nii:

Koori ja tükelda avokaado. Vala peale sidrunimahl ja sool. Pressi kahvliga kreemiks. Määri avokaadokreem ühele Fazer MUST taskuleiva ühele poolele. Prae 3 muna mõlemalt poolt kuldseks. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa avokaadokreemile peale spinatilehed, praemuna ja lõhetükid. Kata teise poole leivaga.