Koostisained

  • 2 keskmist peeti
  • 3 küüslauguküünt
  • 50 g parmesani, riivitud
  • 1 spl seedermänniseemneid (võib asendada india pähklite või mandlilaastudega)
  • 3 spl mahedamaitselist oliivõli
  • 1 spl palsamiäädikat
  • Soola, vajadusel veidi suhkrut

Tee nii

Rösti koorimata peedid ahjus 200 kraadi juures ca 1 tund kuni need on kahvliga katsudes hästi pehmed. Koori jahtunud peedid ning tükelda veidi väiksemaks. Püreesta kõik komponendid köögikombainis või blenderis. Vajadusel tasakaalusta maitset suhkruga.

Määri peedipesto leivale, lisa avokaadoviilud ja kaunistuseks veidi ricottat ja petersellilehti. Peedipesto sobib leivale suurepäraselt ka koos kitsejuustuga.