Koostisained

  • 500 g porgandeid
  • 400 g (1 purk) kikerherneid, kurnatud
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 tl vürtsköömen, jahvatatud
  • 0,5 tl soola
  • Ca 30 ml-50 ml mahedamaitselist oliiv- või rapsiõli
  • Veidi pruuni suhkrut ja värsket sidrunimahla

Tee nii

Koori ja tükelda porgand, pane kastrulisse vett nii palju, et porgandid oleksid kaetud. Keeda porgandid pehmeks, kuni kõik vesi on aurustunud. Kui porgandid pole piisavalt pehmed ja vesi otsas, lisa kuuma vett, kuni porgandid on püreestamiseks pehmed. Lase porganditel veidi jahtuda. Lisa kõik koostisosad köögikombaini või blenderisse ning püreesta. Tasakaalusta maitset pruuni suhkru ja värske sidrunimahlaga. Kui mass on liiga tihke, lisa õli või kikerhernevedelikku.

Määri porgandihummus sepikule, lisa Camemberti juustu ja veidi datleid.