Koostisained

Kahele sööjale:
  • 1 veise antrekoot
  • 2 Fazer Street Food lapi leiba
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 väiksem punane sibul
  • 1 tl võid
  • 50 g oliiviõli
  • 10 suurt kivideta oliivi
  • 50 g värsket basiilikut
  • 2 tl parmesani
  • peotäis seedermänni seemneid
  • paar oksa värsket rosmariini
  • näpuotsatäis soola ja värskelt jahvatatud pipart

 

Tee nii

Lase lihal umbes pool tundi toatemperatuuril seista ning piserda antrekooti oliivõliga. Aseta liha eelsoojendatud grillile. Kui eelistad medium rare liha, küpseta mõlemat külge umbes 2 minutit, kui aga soovid, et sinu tükk oleks well done, küpseta mõlemaid külgi 3 minutit. Pärast liha grillilt maha tõstmist maitsesta see soola ja värskelt jahvatatud pipra ning tüki võiga ja lase vähemalt 10 minutit seista. Liha pannil valmistades on küpsetusaeg sarnane – kasuta praadimiseks võid ning aseta liha pannile koos rosmariiniokste ning küüslauguga.

Senikaua kuni liha “puhkab”, valmista värske pestokaste. Selleks pane köögikombaini või blenderisse seedermänniseemned, parmesan, värske basiilik, 50 g oliiviõli, paar küüslauguküünt ja veidi soola ning püreesta, kuniks koostisainetest saab ühtlane roheline mass. Maitse ning lisa vajadusel soola ja pipart.

Seejärel prae keskmise kuumusega pannil viilutatud sibul koos tükikese või ja näpuotsatäie suhkruga. Karamelliseeri sibulad neid pidevalt aeglaselt segades.

Serveeri liha koos mõnusalt värskete lapi leibadega: määri leibadele värske pestokaste, laota peale karamelliseeritud sibulad ja ratasteks lõigatud oliivid. Kuumuta leibasid mõni minut ahjus või grillil ning lase koos lihaga hea maitsta!