Koostisained

Kahele sööjale:
  • 2 Fazer Street Food burgerikuklit
  • 400 g kauaküpsetatud veiseliha
  • 2 tl majoneesi
  • pool paprikat
  • 4 kirsstomatit
  • sool ja pipar
  • oliiviõli
  • näpuotsatäis köömneid ja koriandrit
Guacamole:
  • 1 küps avokaado
  • peotäis värsket hakitud koriandrit
  • poole laimi mahl
  • 1 spl marineeritud jalapenot
  • 1 küüslauguküüs
  • pool punast sibulat

Tee nii

Küpseta veiseliha eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures või kaanetatud grillil, mõlemal juhul piisab umbes 30 minutist. Kui veiseliha on valmis, eemalda see ahjust või grillilt ning lase mõned minutid seista.

Kuniks liha “puhkab”, valmista guacamole-kaste: purusta küps avokaado ning lisa sellele väga peeneks hakitud punane sibul, hakitud küüslauk, värske koriander ning jalapeno. Pigista segule poole laimi mahl ning maitsesta soola ja pipraga.

Seejärel viiluta paprika ning maitsesta see näpuotsatäie köömnete, koriandri, soola ja pipraga. Prae grillil või pannil koos õliga.

Viimaks tükelda kirsstomatid ja rösti burgerikukleid, kuni need saavad ilusa kuldse jume. Laota mõlemale kuklile pisut majoneesi, lisa alumisele saiale grillitud paprika ja tükeldatud tomatid ning rebi kauaküpsenud veiseliha. Lisa heldelt guacamole-kastet ning naudi Mehhiko toiduelamusi oma kodus!