Koostisained

Fazer Street Food kaera lapileiva kukleid

Peedipihvid (4 tk):
250 g keedetud peedi
1 väike sibul
1 purk kikerherneid
1 tl vürtsköömneid
1 tl soola
0,5 tl sidrunipipart
3 spl riisijahu
oliiviõli

Quacamole:
2 suuremat küpset avokaadot
3 küüslauguküünt
1/2 väikest punast sibulat
1 cm jupp värsket tšillikauna
2 väikese laimi mahl
1 tl soola

Veel burgeri vahele:
4 juustuviilu
1 suur tomat
värskeid idusid/võrseid

Tee nii

Esmalt valmista peedipihvid. Riivi peet peene riiviga ja haki sibul väikesteks tükkideks. Kuumuta 2-3 sl õli pannil ja lisa porgandi-sibulasegu. Kuumuta ja lase segul 5-6 min haududa, võid lisada veidi vett.

Kurna kikerherned ja vala suuremasse kaussi. Lisa peedi-sibulasegu, 3-4 sl õli ja maitseained. Suru suure kahvliga või pudrunuiaga kõik ühtlaseks massiks. Kui tunned, et segu ei hakka kokku ja on liiga kuiv, lisa vajadusel veel veidi õli või vett. Kui on liiga niiske, lisa jahu.

Vormi käte vahel 4 pätsikest. Kuumuta pannil õli ja prae mõlemalt poolt kuldseks. Kui pihvid on valmis, tõsta need ettevaatlikult ahjuplaadile ja aseta iga pihvi peale 1 „juustuviil“.

Quacamole valmistamiseks rösti küüslauguküüsi kuival pannil 5-6 min kuni need on saanud kergelt kuldse jume. Pane avokaadoviljaliha kannmikserisse. Lisa ka röstitud küüslauguküüned, tšilli, laimimahl ja sool. Töötle kõik ühtlaseks kreemiks. Haki sibul peenikeseks ja sega quacamole sisse.

Määri ühele leivapoolele ohtralt quacamolet. Seejärel säti peale mõned soolakurgiviilud, kuum peedipihv, juust, tomat ja idud. Säti peale teine leivapool. Tee samamoodi teiste leibadega.

Soovi korral tõsta burger 5-7 minutiks kuuma ahju, et juust sulama hakkaks. Serveeri kohe!