Koostisained

Neljale
4 Fazer Street Food Lapi leiva kuklit
100 g majoneesi või majoneesikastet (väga maitsev jääb ka tšillimajonees)
Salatilehti
4 viilu taimset või tavalist juustu
1 punane sibul, viilutatuna
1 suurem tomat, viilutatuna

Bataadi-kikerhernepihvid:
1 sibul, hakituna
1 suurem porgand, peenelt riivituna
400 g purk konservitud kikerherneid
½ tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl paprikapulbrit (võid kasutada ka suitsutatud paprika pulbrit)
Õli praadimiseks
1 sl spelta- või nisujahu
Hakitud värsket peterselli ja tilli

Tee nii

Koori sibul, haki peeneks. Pese porgand, riivi peene riiviga.

Kuumuta praepannil 1 sl õli, lisa riivitud porgand, hakitud sibul ja maitse järgi vürtsköömneid. Kuumuta paar minutit, kuni köögiviljad on pehmed.

Pane segu suurde kaussi, lisa pestud ja nõrutatud kikerherned, peenelt hakitud petersell ja koriander ning lusikatäis jahu. Tambi pudrunuiaga või kahvliga katki. (Kui segu kokku ei hakka, siis lisa 1-2 sl vett).

Tee käed jahuseks ja vormi segust u 12 golfipallikest, siis suru need lapikuks.

Kuumuta keskmisel kuumusel praepannil 2 sl õli, siis prae kotletikesed mõlemalt poolt kergelt krõbedaks ja kuldpruuniks. Selleks kulub kokku umbes 10 minutit.