Koostisained

  • Fazer Must vormileib
  • vürtsikilu filee
  • hapukoor
  • muna
  • riivitud keedetud peet

Tee nii

Keeda muna(d) kõvaks ja riivi. Haki leivaviilud väiksemateks kuubikuteks. Lõika ka vürtsikilufileed parajateks ampsudeks. Sega leivakuubikud, riivitud muna ja vürtsikilu hapukoorega, aseta väiksematesse purkidesse või serveerimiskaussidesse ning jäta külmikusse tõmbama. Segu peaks külmkapis olema vähemalt 8 tundi enne serveerimist, et hapukoor ja vürtsikilumahlad saaksid musta leivaga mõnusalt kokku sulada.

Vahetult enne serveerimist nõruta keedupeedist suurem vedelik välja ning aseta punased peediribad kilu-leiva-hapukooresegule kaunistuseks. Võimalusel pane igale purgi-ampsule kaunistuseks ka marineeritud paradiisiõun ning kilufilee.