Toome sinuni 3 erksavärvilist mini-võileivatorti, millega vabariigi aastapäeval – aga ka teistel pidupäevadel – oma külalisi rõõmustada. Neist minitortidest saab sinu peolaual tõeline hitt! Milline on sinu valik – kuldkollane, roosa või hoopis roheline tort? Pole hullu, kui sa otsustada ei suuda, sest tegelikult ongi tore neid valmistada kolmekesi koos: nii saavad tordid ka seest vahvalt värvilised ning tõenäoliselt ei ole keegi kunagi kedagi kurtmas kuulnud, et torti LIIGA PALJU oleks!

Kolme tordi valmistamiseks kulub sul 24 (3 x 8) Fazer MUST leivaviilu. See tähendab, et iga tort koosneb kahest neljakihilisest leivatornist.

Roosa peedikreem

  • 50 g peedipüreed (püreesta eelnevalt keedetud/aurutatud peet)
  • 125 g Valio Viola sulatatud juust
  • 140 g Valio Alma kodujuustu
  • 50 g sinihallitusjuustu
  • soola, pipart

Peedikreemi jaoks murenda või suru kahvliga sinihallitusjuust pehmemaks ja sega hulka kõik ülejäänud koostisosad. *Peedipüreed lisa vähehaaval, et see kreemi liiga vedelaks ei teeks. Kui tundub, et kreem on piisavalt paks, lisa soovi korral püreed rohkem kui 50 g. Lase 15 minutit külmkapis seista.

Kollane kõrvitsakreem

  • 60 g muskaatkõrvitsapüreed (püreesta eelnevalt röstitud kõrvits)
  • 125 g Valio Viola sulatatud juustu
  • 125 g Valio Alma kodujuustu
  • 2 röstitud küüslauguküünt
  • 1 muna
  • soola, pipart

Kõrvitsakreemi jaoks haki röstitud küüslauguküüned (kuumuta 5 minutit pooleks lõigatud küüslauguküüsi, nii läheb nende maitse mahedamaks!) ja muna. Sega hulka kõik ülejäänud koostisosad ja maitsesta. Hoia 15 minutit külmkapis.

Roheline spinati-hernekreem

  • 60 g spinati-hernepüreed (kasuta külmutatud spinatit ja rohelisi herneid, auruta neid kuumas vees, lase jahtuda ja seejärel püreesta natukese soolaga)
  • 125 g Valio Viola sulatatud juustu ürtidega
  • 125 g Valio Alma soolakurgi-tilli kodujuustu
  • 1 muna
  • 2 röstitud küüslauguküünt
  • soola, pipart

Spinati-hernekreemi jaoks toimi samamoodi nagu kollase kreemi puhul ja hoia kreemi samuti vähemalt 15 minutit külmkapis.

Kihtide vahele soovitame:

  • 5-6 vürtsikilufileed
  • 5-6 toorsingiviilu
  • 7-8 hapukurgiviilu

…. kuid muidugi võid kasutada ka oma lemmikuid võileiva-koostisaineid!

Nüüd oled saanud valmis kreemid, millest valmivad maitsvad võileivatordid! Kaunilt efektseks välimuseks oleme sulle valmistanud ette ka kolm täidistega sobituvat kreemiideed:

Roosa kreem

  • 120 g Valio Viola sulatatud juustu
  • 30 g peedipüreed

Kollane kreem

  • 100 g Valio Viola sulatatud juustu
  • 50 g kõrvitsapüreed

Roheline kreem

  • 100 g Valio Viola sulatatud juustu ürtidega
  • 40 g spinati-hernepüreed

Roosa tort

Laota põhjaks 2 viilu MUST leiba. Jaota roheline kreem mõttes kolmeks ja määri nüüd umbes 1/3 rohelist kreemi (2-3 spl) ühele leivakihile laiali. Säti sellele peale järgmised 2 leivaviilu. Nüüd määri leivaviiludele laiali umbes 1/3 roosat peedikreemi. Roosale kreemile lao peale vürtsikilufileed. Kata seejärel jälle leivaviiludega. Nüüd määri peale jälle 2-3 spl rohelist kreemi ja aseta peale kaks leivaviilu. Kata tort toidukilega ja hoia paar tundi külmas.

Vahetult enne serveerimist sega omavahel peedipüree ja sulajuust. Kata tort pealt ja külgedelt kreemiga.

Kaunista keedetud vutimunapoolikute ja värske tilliga.

Kollane tort

Laota põhjaks 2 viilu MUST leiba. Jaota roosa kreem mõttes kolmeks ja määri nüüd umbes 1/3 roosat kreemi (2-3 spl) ühele leivakihile laiali. Säti sellele peale järgmised 2 leivaviilu. Nüüd määri leivaviiludele laiali umbes 1/3 kollast kõrvitsakreemi. Kollasele kreemile lao peale õhukesed toorsingiviilud. Kata seejärel jälle leivaviiludega. Nüüd määri peale jälle 2-3 spl roosat kreemi ja aseta peale kaks leivaviilu. Kata tort toidukilega ja hoia paar tundi külmas.

Vahetult enne serveerimist sega omavahel kõrvitsapüree ja sulajuust. Kata tort pealt ja külgedelt kreemiga.

Kaunista kurgiviilude ja idudega.

Roheline tort

Laota põhjaks 2 viilu MUST leiba. Jaota kollane kreem mõttes kolmeks ja määri nüüd umbes 1/3 kollast kreemi (2-3 spl) ühele leivakihile laiali. Säti sellele peale järgmised 2 leivaviilu. Nüüd määri leivaviiludele laiali umbes 1/3 rohelist kreemi. Rohelisele kreemile lao peale õhukesed marineeritud kurgiviilud. Kata seejärel jälle leivaviiludega. Nüüd määri peale jälle 2-3 spl kollast kreemi ja aseta peale kaks leivaviilu. Kata tort toidukilega ja hoia paar tundi külmas.

Sega omavahel spinati-hernepüree ja sulajuust. Kata tort pealt ja külgedelt kreemiga.

Kaunista wakame salati ja roseepipraga.