Fazer on üks väheseid šokolaaditootjaid, kes kasutab oma tootmises endiselt värsket piima.

Värske piim on Karl Fazeri piimašokolaadi oluline koostisosa. Iga päev saabub Vantaa šokolaadivabrikusse mitu paakautot hoolikalt kontrollitud esmaklassilise piimaga. Igal aastal kasutatakse 20 miljonit liitrit värsket piima, mis annab tööd umbes 3000 lehmale. Ühe 200grammise šokolaaditahvli valmistamiseks on vaja kolm klaasi piima. Piim on tundlik toode, mille nõuetekohase kvaliteedi tagamiseks on vaja täpselt määratletud töötlemisjuhiseid. Iga Karl Fazeri piimašokolaad peab alati pakkuma samasugust tipptasemel ja pehmet maitseelamust.

… ja parima kvaliteediga kakaooad


Kui Karl Fazer lansseeris 1922. aastal Karl Fazeri piimašokolaadi, valis ta tootmiseks Ecuadori Arriba kakao - lihtsalt seetõttu, et see oli parima kvaliteediga. Seetõttu kasutatakse Arriba kakaod meie šokolaadis ka praegu.

Kakaod kasvatatakse igal mandril, mis asub ekvaatori lähedal, ja selle maitse varieerub sõltuvalt sellest, kus seda kasvatatakse. Suurimad kakaod tootvad riigid on Elevandiluurannik ja Ghana. Võrdluseks suurimate maadega on Ecuador väiketootja.

Fazeril on kakao maitse ja röstimise ning kakaoubade klassifitseerimise jaoks täpsed kvaliteedinõuded.

Arriba kakao põhimaitse peab olema lilleline, puuviljane ja pähklitaoline. Maitsete testijad kontrollivad röstimist, happesust, kibedust ja aroomi ning veenduvad, et kakaos ei oleks ebameeldivaid maitseid.

Karl Fazeri piimašokolaad ühendab oma ainulaadse retseptiga kvaliteetsed koostisosad, pakkudes tõeliselt fantastilist maitseelamust.