Koostisained

1 Fazer Keefirisai
300 ml rõõska koort (30%)
400 ml piima
4 muna
175 g suhkrut
4 spl nisujahu
4-5 spl Vana-Tallinna likööri
50 g võid
1 suurem apelsin
600 g rabarberit (puhastatud kaal)

Serveerimiseks:
piima

Tee nii

Esmalt valmista keedukreem. Selle jaoks vala suuremasse potti piim ja koor. Vahusta eraldi nõus munad, suhkur ja jahu segamini. Mune pole tarvis kohevaks vahustada. Kuumuta piima-kooresegu keemiseni ja lisa siis munasegu samal ajal vispeldades. Kuumuta keskmisel kuumusel umbes 8-10 minutit pidevalt segades kuni kreem pakseneb. Tõsta siis kuumalt pliidilt kõrvale ja lase kreemil leigeks jahtuda.

Tükelda rabarberivarred u 2 cm pikkusteks juppideks ja vala kaussi. Sega rabarberite hulka 75 g suhkrut ja lase 15 min seista. Vala nüüd rabarberi-suhkrusegu suurele pannile ja pigista pannile ka 1 apelsini mahl. Kuumuta ja lase u 7 min podiseda kuni rabarberid on kergelt pehmeks läinud. Tõsta kuumalt pliidilt kõrvale.

Kui kreem on leigeks jahtunud, sega sisse liköör ja vähemalt üks supilusikatäis peenelt riivitud apelsini koort.

Lõika saiaviilud u 1,5 cm kuubikuteks. Määri võiga u 25 x 30 cm suurusega vorm. Kata ½ saiakuubikutega vormi põhi. Niisuta saiakuubkuid natuke pannil oleva rabarberi-apelsinimahlaga (u 4-5 sl). Jaota saiakuubikute peale esmalt ½ rabarberisegu ja kata siis ½ keedukreemiga. Jaota keedukreemise kihi peale võitükid ning korda samamoodi üks kiht veel. Küpseta saiavormi 180 kraadises ahjus u 40 minutit kuni see on pealt kuldne.