Koostisained
Koostis
4 |
munanvalget |
3 dl |
suhkrut |
1 tl |
vaniljesuhkrut |
1 tl |
küpsetuspulbrit |
160 g |
maapähkleid |
80 g |
kreekereid |
Dumle vaap
60 g |
võid |
120 g |
Dumle Orginal šokolaadikomme |
4 |
munankollast |
Koogi peale kaunistuseks
3 dl |
vahukoort |
40 g |
peeneks hakitud maapähkleid |
|
mõni Dumle komm, igaüks tükeldatud kolmeks |
Tee nii
Tee nii
Kuumutage ahi 180 kraadini. Vahustage munavalged ja lisage neile vähehaaval suhkur. Hakkige maapähklid ja kreekerid köögikombainis peeneks ja seejärel segage saadud mass (spaatli abil) koos vaniljesuhkru ning küpsetuspulbriga munavalge-suhkru vahu hulka. Valage taigen 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpsetage ahjus 180 kraadi juures 25–30 minutit.
Pange või keedunõusse ja sulatage seda keskmisel kuumusel. Lisage nõusse ka Dumle kommid ning laske neilgi sulada; jahutage saadud segu mõningal määral maha. Seejärel kloppige munakollased kergelt vahule ning lisage neile sulatatud Dumle kommide ja või segu.

Pange kook taldrikule ja katke see Dumle vaabaga. Vahustage koor ja määrige ka see koogi peale. Kasutage kaunistamiseks hakitud Dumle kommide ja maapähklite tükke.