Koostisained
Alumine kiht
200 g | võid või margariini |
4 | muna |
3 dl | suhkrut |
5 dl | nisujahu |
4 spl | Fazeri kakaopulbrit |
1 spl | küpsetuspulbrit |
2 tl | vaniljesuhkrut |
2 dl | piima |
Glasuur
1 dl | köögikoort |
1 kotike (220 g) | Dumle komme |
(2 spl | kanget kohvi) |
1 dl | tuhksuhkrut |
kaunistuseks tähekujulisi helbeid |
Tee nii
Sulatage või. Vahustage omavahel munad ja suhkur, kuni tulemuseks on paks ja hele mass. Segage omavahel kokku ülejäänud koostisosad. Sõeluge jahu kaussi ning lisage vaheldumisi või ja piim, segades tainast samal ajal rahulikult.
Küpsetage 200 °C juures ahju keskmisel siinil 15 minutit.
Valmistage glasuur. Kuumutage koort väikeses kastrulis. Lisage Dumle iiriskommid ja segage, kuni kommid sulavad. Lõpuks lisage tuhksuhkur ja maitsestage kohviga. Valage glasuur alumisele kihile. Kui glasuur on liiga õhuke, lisage tuhksuhkrut. Laske glasuuril jahedas hanguda ja lõigake siis kook ruutudeks.