Koostisained
Šokolaadikoogitaigen
100 g |
võid või margariini |
150 g |
küpsetusšokolaadi Fazer Dark |
2 dl |
suhkrut |
1/2 dl |
pruuni suhkrut |
3 |
muna |
2 dl |
|
1 spl |
Fazeri kakaopulbrit |
|
näputäis soola |
Küpsisetaigen
100 g |
|
1 dl |
suhkrut |
1 dl |
pruuni suhkrut |
1 |
muna |
1 tl |
küpsetuspulbrit |
|
|
Tee nii
Esmalt tehke valmis šokolaadikoogitaigen. Sulatage kastrulis või ja šokolaad. Lisage suhkrud ja laske segul veidi aega jahtuda. Lisage munad, segades samal ajal hoogsalt taigent. Segage omavahel kuivained ja lisage need taignasse. Valage šokolaadikoogitaigen küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (25 x 30 cm) ja laske sel umbes tund aega külmkapis seista.
Valmistage küpsisetaigen. Vahustage omavahel toatemperatuuril või ja suhkrud. Lisage taigna segamise ajal munad. Segage omavahel kuivained ja lisage need taignasse. Lõigake Dumle kommid tükkideks ja lisage need taignasse. Laotage küpsisetaigen lusika abil ahjuvormi sisse šokolaadikoogitaigna peale ja küpsetage ahju keskosas 35 minutit temperatuuril 175 °C. Laske brookie'l (šokolaadiküpsisekoogil) külmkapis taheneda, eelistatavalt üleöö.