Mignon-muna

Karl Fazer sai Mignon-muna idee Saksamaal tööreisil viibides ja hakkas seda toodet, millest on Soomes saanud lihavõttepühade klassik, oma tehases valmistama juba 1896. aastal.

Aegumatu käsitsi valmistatud Mignon maitseb tänaselgi päeval pea samamoodi kui algselt. Mignon-mune valmistatakse Fazeri tehases Vantaas traditsioonilise retsepti järgi igal aastal alates novembrist ja tootmine kestab kolm-neli kuud. 

MIGNON-MUNE VALMIB IGAL AASTAL 1,3 MILJONIT

Lihavõttepühade lemmikmuna suus sulavat maitset on nauditud põlvest põlve. Mignon on Fazeri praegu müügil olevaist maiustest vanuselt teine, seda edestab vaid aasta varem tootmisse võetud Pihlaja.

See munapühamaius, mis oli juba Vene tsaariperekonna lemmikuks, on endiselt Soomes enimmüüdud lihavõttemuna – tänavugi valmib neid 1,3 miljonit. Peale maitseelamuse pakuvad Mignon-munad pühade ajal ka värvimislusti.

Ehtsa munakoore sisse valatud (täiteava on peidetud) laktoosivabad Mignon-munad koosnevad mandli-pähkli-nugatimassist. Üks muna kaalub täpselt 52 grammi.

2006. aastal sai Mignon-muna oma 110. sünnipäeva auks tavapärase pakendi kõrvale ka neljast munast koosneva kärgpakendi, et pakkuda maiustamisrõõmu rohkematele tarbijatele.