Vihreät kuulat kuuluvat pääsiäiseen

Marmelaadi Rohelised Kuulid (Vihreitä Kuulia) hakati Fazeris valmistama aastal 1929. Tegemist on tõeliselt traditsioonilise lihavõttemaiusega, mis meeldib igas vanuses maiasmokkadele.

Mitu moodust marmelaadikuulide nautimiseks

On vähemalt tosin erinevat viisi Roheliste Kuulide tarbimiseks. Proovimist väärt on näiteks Roheliste Kuulide ja valgehallitusjuustu kombinatsioon. Lapsi rõõmustab avastus, et kuuli saab hõlpsasti pooleks teha. Suurema magusaisu puhul võib terve kuuli suhu pista. Aeglasem maiustaja ampsab pisikesi tükikesi, et neid rahus nautida. Kuidas sööd Rohelisi Kuule sina?

ROHELISED KUULID ON LIHAVÕTTEPÜHADE OLULISEKS OSAKS. NEID MÕNUSAID MAIUSTUSI PANNAKSE LAUALE KODUS NING VIIAKSE KA KÜLAKOSTIKS JA KINGITUSEKS. 

Kas sa teadsid seda marmelaadi kohta?

Marmelaadi valmistamise tehnoloogia oli veel 1950. aastatel üsnagi algeline. Tooted valati metallvormidesse, mida hoiti tükkide eemaldamise hõlbustamiseks lühikest aega külmkapis. Marmelaad võeti vormidest välja kahvliga ja ükshaaval.

Alates 2000. aastast eemaldatakse tooted vormidest automaatselt. Kaks plaati, millesse on valatud pallipooled, surutakse vastamisi ja sel moel tekkinud kuulid eemaldab masin.